Salát z celeru s kuřecím masem

Ingredience


Celer - nať 10 g
Celer řapíkatý 300 g
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 3 ml
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Jogurt bílý 250 g
Kečup ostrý 2 polévková lžíce
Křenová pasta - Krenex 150 g
Kuřecí maso vařené 500 g
Ořechy vlašské 200 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný a omytý celer nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky a smícháme spolu s Krenexem. Pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem, přidáme na malé kousky pokrájené vařené kuřecí maso. Osolíme, opepříme, vlijeme worcesterskou omáčku, na tenké pásky nakrájený česnek, vše promícháme. Jogurt smícháme s kečupem a drobně nasekanou pažitkou, připravenou zálivkou přelijeme salát. Nakonec vložíme hrubě nakrájené ořechy a ještě jednou promícháme.
  2. Hotový salát necháme v lednici odležet a vychladit. Rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Všechny porce posypeme drobně nasekanou celerovou natí.