Salát z celeru s kuřecím masem
Ingredience
Celer - nať |
10 g |
Celer řapíkatý |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
3 ml |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
250 g |
Kečup ostrý |
2 polévková lžíce |
Křenová pasta - Krenex |
150 g |
Kuřecí maso vařené |
500 g |
Ořechy vlašské |
200 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupaný a omytý celer nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky a smícháme spolu s Krenexem. Pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem, přidáme na malé kousky pokrájené vařené kuřecí maso. Osolíme, opepříme, vlijeme worcesterskou omáčku, na tenké pásky nakrájený česnek, vše promícháme. Jogurt smícháme s kečupem a drobně nasekanou pažitkou, připravenou zálivkou přelijeme salát. Nakonec vložíme hrubě nakrájené ořechy a ještě jednou promícháme.
- Hotový salát necháme v lednici odležet a vychladit. Rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Všechny porce posypeme drobně nasekanou celerovou natí.