Celerový salát s lískovými oříšky

Ingredience


Celer řapíkatý 300 g
Citronová šťáva 3 ml
Jablka 300 g
Kopr čerstvý 20 g
Olej olivový 40 ml
Ořechy lískové 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Řecký jogurt 250 g
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka spolu s celerem omyjeme, oloupeme. Následovně je nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do misky, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme pepřem. Jogurt smícháme s olejem a smetanou, zalijeme salát. Vmícháme nahrubo nasekané oříšky, dochutíme solí, cukrem, vše ještě promícháme
  2. Odležený a vychladlý salát porcujeme do jednotlivých salátových mističek. Každou porci posypeme nasekaným koprem a podáváme.