Celerový salát s lískovými oříšky
Ingredience
Celer řapíkatý |
300 g |
Citronová šťáva |
3 ml |
Jablka |
300 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Olej olivový |
40 ml |
Ořechy lískové |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řecký jogurt |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jablka spolu s celerem omyjeme, oloupeme. Následovně je nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do misky, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme pepřem. Jogurt smícháme s olejem a smetanou, zalijeme salát. Vmícháme nahrubo nasekané oříšky, dochutíme solí, cukrem, vše ještě promícháme
- Odležený a vychladlý salát porcujeme do jednotlivých salátových mističek. Každou porci posypeme nasekaným koprem a podáváme.