Omáčka ze švestkových povidel a červeného vína
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Perník |
2 polévková lžíce |
Povidla švestková |
200 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Slivovice |
5 cl |
Sůl |
3 špetka |
Víno madeira |
2 dl |
Vývar drůbeží |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v hrnci na rozehřátém másle ji zpěníme do růžova. Přilijeme silný čistý drůbeží vývar, kvalitní červené víno a přivedeme k varu. Poté za stálého míchání přidáme švestková povidla a pomalu je vaříme do doby, až se omáčka zredukuje o 1/3 objemu. Zahustíme jemně nastrouhaným perníkem, ochutíme solí (2 - 3 špetky), cukrem, pepřem a skořicí. Nakonec přilijeme 5 cl slivovice.