Omáčka ze švestkových povidel a červeného vína

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 špetka
Perník 2 polévková lžíce
Povidla švestková 200 g
Skořice mletá 1 špetka
Slivovice 5 cl
Sůl 3 špetka
Víno madeira 2 dl
Vývar drůbeží 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v hrnci na rozehřátém másle ji zpěníme do růžova. Přilijeme silný čistý drůbeží vývar, kvalitní červené víno a přivedeme k varu. Poté za stálého míchání přidáme švestková povidla a pomalu je vaříme do doby, až se omáčka zredukuje o 1/3 objemu. Zahustíme jemně nastrouhaným perníkem, ochutíme solí (2 - 3 špetky), cukrem, pepřem a skořicí. Nakonec přilijeme 5 cl slivovice.