Základní kynuté těsto pizzu
Ingredience
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hluboké míse rozmícháme ve 180 g hladké mouky lžičku soli, do směsi přidáme sušené droždí a společně se lžičkou olivového oleje a 6 lžícemi vody prohněteme do hladkého těsta. Hotové těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut,než se jeho objem zdvojnásobí. Potom ho rozválíme na tenký plát na vále, pomoučeném 10 g hladké mouky. Tenkou placku těsta potom uložíme do koláčové formy na pečení a dále zpracováme.