Základní kynuté těsto pizzu

Ingredience


Droždí sušené 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hluboké míse rozmícháme ve 180 g hladké mouky lžičku soli, do směsi přidáme sušené droždí a společně se lžičkou olivového oleje a 6 lžícemi vody prohněteme do hladkého těsta. Hotové těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut,než se jeho objem zdvojnásobí. Potom ho rozválíme na tenký plát na vále, pomoučeném 10 g hladké mouky. Tenkou placku těsta potom uložíme do koláčové formy na pečení a dále zpracováme.