Krém z kávy a moka čokolády

Ingredience


Čokoláda hořká 30 g
Cukr krupice 80 g
Kakao 1 polévková lžíce
Káva Espresso 125 ml
Likér Kahlua 2 cl
Mléko polotučné 250 ml
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 3 l
Želatina 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Studenou vodu nalijeme do hrnečku a necháme v ní nabobtnat želatinu.
  2. Do misky vlijeme žloutky a cukr, ušleháme do pěny.
  3. V dalším hrnku ohřejeme mléko. V horkém mléce rozpustíme čokoládu, kterou poté spolu s 200 ml smetany, kávou a likérem zamícháme do krému. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme, dokud nezhoustne, následně vmícháváme nabobtnalou želatinu.
  4. Krém s mísou vložíme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Zbylých 50 ml smetany ušleháme do tuha a přimícháme ke krému.
  5. Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny dokud krém neztuhne. Před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně, krém vyklopíme. Krájíme na dílky, před podáváním zasypeme kakaem.