Krém z kávy a moka čokolády
Ingredience
Čokoláda hořká |
30 g |
Cukr krupice |
80 g |
Kakao |
1 polévková lžíce |
Káva Espresso |
125 ml |
Likér Kahlua |
2 cl |
Mléko polotučné |
250 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
3 l |
Želatina |
5 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Studenou vodu nalijeme do hrnečku a necháme v ní nabobtnat želatinu.
- Do misky vlijeme žloutky a cukr, ušleháme do pěny.
- V dalším hrnku ohřejeme mléko. V horkém mléce rozpustíme čokoládu, kterou poté spolu s 200 ml smetany, kávou a likérem zamícháme do krému. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme, dokud nezhoustne, následně vmícháváme nabobtnalou želatinu.
- Krém s mísou vložíme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Zbylých 50 ml smetany ušleháme do tuha a přimícháme ke krému.
- Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny dokud krém neztuhne. Před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně, krém vyklopíme. Krájíme na dílky, před podáváním zasypeme kakaem.