Hovězí s dashi omáčkou
Ingredience
Granule dashi |
2 l |
Hovězí kýta |
1 kg |
Mrkev kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Šalotka |
6 ks |
Zázvor celý |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Kedlubna |
1 ks |
Okurka salátová |
2 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Sójová pasta Miso |
3 polévková lžíce |
Víno Saké |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci smícháme dashi, mrkev, nať petržele, šalotku a zázvor. Přivedeme k varu. Mezitim si hovězí maso stáhneme provázkem, aby drželo tvar.
- Maso dáme do vývaru z dashi a zeleniny. Za občasného míchání vaříme asi 55 minut, dokud maso nebude měkké. Hrnec s masem dáme stranou a necháme odstát. Poté hovězí přendáme do mísy, zalijeme vývarem a dáme do ledničky.
- Připravíme si střední mísu do které budeme dávat suroviny na salát. Okurku, kedlubnu, jarní cibulku a nať nakrájíme na tenké nudličky.
- Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.
- V menším rendlíku si připravíme omáčku z vývaru, miso, saké, rostlinný olej, cukr, prolisovaný česnek a promícháme, aby vznikla hladká směs.
- Salát naservírujeme na talíře, navrch naskládáme plátky masa a přelijeme omáčkou.