Hovězí s dashi omáčkou

Ingredience


Granule dashi 2 l
Hovězí kýta 1 kg
Mrkev kořen 1 ks
Petržel - nať 1 ks
Šalotka 6 ks
Zázvor celý 1 ks
Cibulka jarní 3 ks
Kedlubna 1 ks
Okurka salátová 2 ks
Petržel - nať 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cukr krupice 2 kávová lžička
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Sójová pasta Miso 3 polévková lžíce
Víno Saké 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci smícháme dashi, mrkev, nať petržele, šalotku a zázvor. Přivedeme k varu. Mezitim si hovězí maso stáhneme provázkem, aby drželo tvar.
  2. Maso dáme do vývaru z dashi a zeleniny. Za občasného míchání vaříme asi 55 minut, dokud maso nebude měkké. Hrnec s masem dáme stranou a necháme odstát. Poté hovězí přendáme do mísy, zalijeme vývarem a dáme do ledničky.
  3. Připravíme si střední mísu do které budeme dávat suroviny na salát. Okurku, kedlubnu, jarní cibulku a nať nakrájíme na tenké nudličky.
  4. Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.
  5. V menším rendlíku si připravíme omáčku z vývaru, miso, saké, rostlinný olej, cukr, prolisovaný česnek a promícháme, aby vznikla hladká směs.
  6. Salát naservírujeme na talíře, navrch naskládáme plátky masa a přelijeme omáčkou.