Rendlík plný různých chutí

Ingredience


Bambusové výhonky 100 g
Celer - nať 50 g
Cibulka jarní 4 ks
Hlíva ústřičná 150 g
Krůtí maso 1500 g
Mrkev kořen 1 ks
Nudle Ramen 100 g
Řasy Kombu 1 ks
Sýr sójový - Tofu 300 g
Voda pitná 0.5 l
Zelí čínské 0.25 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Omáčka sojová - Tamari 60 ml
Řasy Kombu 1 ks
Rybí vločky 1 kávová lžička
Víno rýžové japonské - Mirin 1 polévková lžíce
Víno Saké 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu do které namočíme asi na 50 minut řasu kombu. Poté hrnec dáme na plotnu a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut a pak řasu vyndáme. Do hrnce dáme kousky krůtího masa a vaříme 10-12 minut. Poté maso přendáme do mísy a přelijeme trochou vývaru. Do zbytku vývaru hodíme mrkev a necháme 2 minuty povařit. Pak ji vyndáme. Připravíme si rendlík do kterého vývar přecedíme.
  2. Do mísy dáme horkou vodu do které namočíme nudle ramen asi na 8 minut. Potom je přecedíme a dáme stranou. Připravíme si tác na který dáme kousky krůtího masa, nudle, na kostky nakrájené tofu, houby, zeleninu a petržel.
  3. Ponzu si připravíme tak, že smícháme citrónovou a limetkovou šťávu s octem, sójovou omáčkou, mirinem, saké, cukrem, řasou kombu a vločkami bonito. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Ponzu nalijeme do čtyř misek. Na stůl položíme vařič, na který dáme rendlík s vývarem a vaříme. Všechny ingredience připravené na tácu dáme do vývaru a vaříme asi 5 minut. Poté si každý hůlkami vyndavá ingredience z rendlíku a namáčí v ponzu omáčce.