Rendlík plný různých chutí
Ingredience
Bambusové výhonky |
100 g |
Celer - nať |
50 g |
Cibulka jarní |
4 ks |
Hlíva ústřičná |
150 g |
Krůtí maso |
1500 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nudle Ramen |
100 g |
Řasy Kombu |
1 ks |
Sýr sójový - Tofu |
300 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Zelí čínské |
0.25 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová - Tamari |
60 ml |
Řasy Kombu |
1 ks |
Rybí vločky |
1 kávová lžička |
Víno rýžové japonské - Mirin |
1 polévková lžíce |
Víno Saké |
60 ml |
-
Doba přípravy: 95 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu do které namočíme asi na 50 minut řasu kombu. Poté hrnec dáme na plotnu a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut a pak řasu vyndáme. Do hrnce dáme kousky krůtího masa a vaříme 10-12 minut. Poté maso přendáme do mísy a přelijeme trochou vývaru. Do zbytku vývaru hodíme mrkev a necháme 2 minuty povařit. Pak ji vyndáme. Připravíme si rendlík do kterého vývar přecedíme.
- Do mísy dáme horkou vodu do které namočíme nudle ramen asi na 8 minut. Potom je přecedíme a dáme stranou. Připravíme si tác na který dáme kousky krůtího masa, nudle, na kostky nakrájené tofu, houby, zeleninu a petržel.
- Ponzu si připravíme tak, že smícháme citrónovou a limetkovou šťávu s octem, sójovou omáčkou, mirinem, saké, cukrem, řasou kombu a vločkami bonito. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Ponzu nalijeme do čtyř misek. Na stůl položíme vařič, na který dáme rendlík s vývarem a vaříme. Všechny ingredience připravené na tácu dáme do vývaru a vaříme asi 5 minut. Poté si každý hůlkami vyndavá ingredience z rendlíku a namáčí v ponzu omáčce.