Hovězí hamburger se zázvorem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Kedlubna |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Omáčka sojová - Tamari |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno rýžové japonské - Mirin |
1 polévková lžíce |
Zázvor celý |
2 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýr Tofu zabalíme do utěrky a zatížíme talíři, aby vytekla přebytečná tekutina. Poté vložíme do mísky a sýr rozmačkáme na kaši.
- Přidáme hovězí mleté maso, nakrájenou šalotku, strouhanku, přilijeme sójovou omáčku, Mirin, prolisovaný česnek, zázvor, vejce a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme. Takto zpracovanou směs uložíme na 1,5 hodiny do ledničky, poté ze směsi tvarujeme placičky.
- Nastrouhanou kedlubnu a zbylý zázvor smícháme.
- Ve větší pánvi rozpálíme olej, do kterého vložíme hovězí placičky. Smažíme z každé strany asi 8 minut, dokud nebudou zbarvené do zlatova. Na hotové karbanátky rozprostřeme trochu nastrouhané kedlubny a podáváme.