Hovězí hamburger se zázvorem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hovězí maso mleté 500 g
Kedlubna 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 dl
Omáčka sojová - Tamari 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Strouhanka 60 g
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno rýžové japonské - Mirin 1 polévková lžíce
Zázvor celý 2 kávová lžička
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr Tofu zabalíme do utěrky a zatížíme talíři, aby vytekla přebytečná tekutina. Poté vložíme do mísky a sýr rozmačkáme na kaši.
  2. Přidáme hovězí mleté maso, nakrájenou šalotku, strouhanku, přilijeme sójovou omáčku, Mirin, prolisovaný česnek, zázvor, vejce a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme. Takto zpracovanou směs uložíme na 1,5 hodiny do ledničky, poté ze směsi tvarujeme placičky.
  3. Nastrouhanou kedlubnu a zbylý zázvor smícháme.
  4. Ve větší pánvi rozpálíme olej, do kterého vložíme hovězí placičky. Smažíme z každé strany asi 8 minut, dokud nebudou zbarvené do zlatova. Na hotové karbanátky rozprostřeme trochu nastrouhané kedlubny a podáváme.