Slaninové chipsy s cherry rajčaty a salátem
Ingredience
Bageta |
1 ks |
Olej chilli |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
100 g |
Rukola |
80 g |
Salát ledový |
80 g |
Salát římský |
80 g |
Vepřový bok uzený |
280 g |
Med včelí |
2 cl |
Ocet bílý vinný |
1.5 cl |
Olej olivový extra panenský |
5 cl |
Pepř citronový |
3 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme medový dresing: do mísy nalijeme 0.5 dl bílého vína, přidáme k němu 5 cl bílého vinného octu, 5 cl extra olivového oleje, 2 cl medu, sůl a čerstvě pomletý citrónový pepř. Ručně směs vyšleháme metličkou dohladka.
- Uzený prorostlý bůček nakrájíme na tenké plátky, rozložíme je na plech a pečeme v rozehřáté troubě na 150°C dokřupava (přibližně 15-20 minut). Upečené slaninové chipsy dáme na mísu.
- Listy ledového salátu, římského salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu okapat. Dáme je do mísy a natrháme na menší kousky.
- Cherry rajčata omyjeme a osušíme. V pánvi rozpálíme extra olivový olej s chilli olejem. Rajčata restujeme z každé strany asi 1-2 minuty. Vyjmeme je z omastku, necháme na papírové utěrce okapat, dáme do připraveného salátu, který pokapeme medovým dresinkem a promícháme.
- Chipsy a salát s cherry rajčaty podáváme s velkou bagetou, kterou jsme nakrájeli na šikmé plátky.