Slaninové chipsy s cherry rajčaty a salátem

Ingredience


Bageta 1 ks
Olej chilli 0.5 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Rajčata Cherry 100 g
Rukola 80 g
Salát ledový 80 g
Salát římský 80 g
Vepřový bok uzený 280 g
Med včelí 2 cl
Ocet bílý vinný 1.5 cl
Olej olivový extra panenský 5 cl
Pepř citronový 3 špetka
Sůl 2 špetka
Víno bílé 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme medový dresing: do mísy nalijeme 0.5 dl bílého vína, přidáme k němu 5 cl bílého vinného octu, 5 cl extra olivového oleje, 2 cl medu, sůl a čerstvě pomletý citrónový pepř. Ručně směs vyšleháme metličkou dohladka.
  2. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na tenké plátky, rozložíme je na plech a pečeme v rozehřáté troubě na 150°C dokřupava (přibližně 15-20 minut). Upečené slaninové chipsy dáme na mísu.
  3. Listy ledového salátu, římského salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu okapat. Dáme je do mísy a natrháme na menší kousky.
  4. Cherry rajčata omyjeme a osušíme. V pánvi rozpálíme extra olivový olej s chilli olejem. Rajčata restujeme z každé strany asi 1-2 minuty. Vyjmeme je z omastku, necháme na papírové utěrce okapat, dáme do připraveného salátu, který pokapeme medovým dresinkem a promícháme.
  5. Chipsy a salát s cherry rajčaty podáváme s velkou bagetou, kterou jsme nakrájeli na šikmé plátky.