Makarony s houbami a jarní cibulkou

Ingredience


Anglická slanina 3 plátek
Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Granule dashi 500 ml
Hlíva ústřičná 250 g
Houba shimeji 300 g
Houby enoki 100 g
Margarín 35 g
Olej rostlinný 0.5 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 kávová lžička
Omáčka sojová - Tamari 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 špetka
Víno rýžové japonské - Mirin 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Vhodíme špagety a snížíme teplotu, uvaříme podle návodu na obalu. Poté špagety scedíme pod studenou vodou.
  2. Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a přidáme na proužky rozkrájenou slaninu. Smažíme asi 5 minut, poté slaninu dáme stranou.
  3. Do stejné pánve vložíme margarín a plátky česneku, necháme asi minutu orestovat. Poté přisypeme nakrájenou hlívu ústřičnou a houby shimeji. Smažíme, dokud nejsou dostatečně měkké.
  4. Do hlubší pánve vlijeme Mirin, dashi, sójovou omáčku, pepř, přidáme slaninu a vaříme asi 10 minut, dokud se neodpaří část tekutiny. Přidáme zbytek margarínu, houby enoki, makarony a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Podáváme v hlubších miskách, navrch posypeme pokrájenou jarní cibulkou.