Makarony s houbami a jarní cibulkou
Ingredience
Anglická slanina |
3 plátek |
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Granule dashi |
500 ml |
Hlíva ústřičná |
250 g |
Houba shimeji |
300 g |
Houby enoki |
100 g |
Margarín |
35 g |
Olej rostlinný |
0.5 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 kávová lžička |
Omáčka sojová - Tamari |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové japonské - Mirin |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Vhodíme špagety a snížíme teplotu, uvaříme podle návodu na obalu. Poté špagety scedíme pod studenou vodou.
- Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a přidáme na proužky rozkrájenou slaninu. Smažíme asi 5 minut, poté slaninu dáme stranou.
- Do stejné pánve vložíme margarín a plátky česneku, necháme asi minutu orestovat. Poté přisypeme nakrájenou hlívu ústřičnou a houby shimeji. Smažíme, dokud nejsou dostatečně měkké.
- Do hlubší pánve vlijeme Mirin, dashi, sójovou omáčku, pepř, přidáme slaninu a vaříme asi 10 minut, dokud se neodpaří část tekutiny. Přidáme zbytek margarínu, houby enoki, makarony a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Podáváme v hlubších miskách, navrch posypeme pokrájenou jarní cibulkou.