Tresčí salát s jablky
Ingredience
Brambory vařené |
100 g |
Jablka |
120 g |
Křen |
15 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Smetana 12% (konzumní) |
40 g |
Sůl |
5 g |
Treska aljašská |
200 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Filety z tresky nakrájíme na kostičky, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin máčet, abychom maso zbavili soli. Vodu slijeme, tresku zalijeme mlékem a 10 minut povaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
- Mezitím rozkrojíme zelené jablko, vykrojíme jádřinec a zbytek nakrájíme na kostičky, vařené brambory také na kostičky, křen nastrouháme a petrželku posekáme najemno. Tresku, brambory a jablka promícháme, rozdělíme do misek, smetanu osolíme, opepříme, smícháme s křenem a nalijeme na salát v miskách. Nakonec posypeme petrželkou, promícháme a podáváme.