Pórek s vejci a bylinkami
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
10 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
300 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vejce povaříme 8 minut, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na nudličky, zalijeme půl litrem vroucí vody a necháme 10 vteřin spařit. Pórek scedíme a necháme okapat.
- Z pórku vytvoříme dva kopečky, které upravíme na talířky, smícháme olej, hořčici, ocet, sůl, pepř a pórek přelijeme. Nakonec posypeme posekanými bylinkami, obložíme plátky vařených vajec a podáváme jako lehký předkrm.