Pórek s vejci a bylinkami

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Hořčice Dijonská 10 g
Ocet vinný 20 ml
Olej olivový extra panenský 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 300 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce povaříme 8 minut, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na nudličky, zalijeme půl litrem vroucí vody a necháme 10 vteřin spařit. Pórek scedíme a necháme okapat.
  2. Z pórku vytvoříme dva kopečky, které upravíme na talířky, smícháme olej, hořčici, ocet, sůl, pepř a pórek přelijeme. Nakonec posypeme posekanými bylinkami, obložíme plátky vařených vajec a podáváme jako lehký předkrm.