Farfalle s pomeranči a lososem

Ingredience


Brusinky 20 g
Kopr čerstvý 15 g
Losos - filety 200 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Pomeranče 200 g
Pomerančová šťáva 40 ml
Sůl 10 g
Těstoviny Farfalle 200 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Syrové filety z lososa bez kůže nakrájíme na nudličky, kopr posekáme najemno, pomeranče oloupeme, rozebereme na jednotlivé dílky a nakrájíme na menší kousky. Pomeranče s lososem nasypeme do salátové mísy, přisypeme kopr, sůl, brusinky, zalijeme pomerančovou šťávou, panenským olejem, přimícháme vychladlé těstoviny, salát dobře promícháme a před podáváním vychladíme v lednici.