Arabský chléb s okurkou a sýrem feta
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb Pita |
200 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Máta |
20 g |
Okurka salátová |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
5 g |
Sůl mořská |
10 g |
Sýr Feta |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme mořskou solí a necháme hodinu odležet. Okurku vložíme do cedníku, propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Česnek prolisujeme, lístky máty otrháme a posekáme najemno. Do misky vložíme sýr feta, přisypeme mátu, česnek, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a vidličkou rozetřeme dohladka.
- Plátek arabského chleba pomažeme sýrovou směsí, poklademe plátky okurky a přiklopíme druhým plátkem chleba. Takto postupujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Chleby upravíme na talířky a podáváme.