Arabský chléb s okurkou a sýrem feta

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb Pita 200 g
Citronová šťáva 30 ml
Máta 20 g
Okurka salátová 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 5 g
Sůl mořská 10 g
Sýr Feta 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme mořskou solí a necháme hodinu odležet. Okurku vložíme do cedníku, propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Česnek prolisujeme, lístky máty otrháme a posekáme najemno. Do misky vložíme sýr feta, přisypeme mátu, česnek, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a vidličkou rozetřeme dohladka.
  2. Plátek arabského chleba pomažeme sýrovou směsí, poklademe plátky okurky a přiklopíme druhým plátkem chleba. Takto postupujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Chleby upravíme na talířky a podáváme.