Kuřecí stehna na zázvoru s červeným pomerančem

Ingredience


Kuřecí stehna 400 g
Pepř černý mletý 1 g
Pomeranče 300 g
Pomerančová šťáva 50 ml
Sůl 8 g
Zázvor celý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, polovinu zázvoru nastrouháme, polovinu nakrájíme na drobné nudličky, kůru z červeného pomeranče nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí stehna potřeme strouhaným zázvorem, vidličkou přizvedneme kůži a nudličky zázvoru pod kůži rovnoměrně rozprostřeme. Do pekáčku nalijeme pomerančovou šťávu, přisypeme pomerančovou kůru, přiložíme kuřecí stehna, osolíme opepříme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až bude kůže na stehnech zlatavá a křupavá.
  2. Upečená stehna podáváme s plátky oloupaného červeného pomeranče.