Kuřecí stehna na zázvoru s červeným pomerančem
Ingredience
Kuřecí stehna |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pomeranče |
300 g |
Pomerančová šťáva |
50 ml |
Sůl |
8 g |
Zázvor celý |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, polovinu zázvoru nastrouháme, polovinu nakrájíme na drobné nudličky, kůru z červeného pomeranče nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí stehna potřeme strouhaným zázvorem, vidličkou přizvedneme kůži a nudličky zázvoru pod kůži rovnoměrně rozprostřeme. Do pekáčku nalijeme pomerančovou šťávu, přisypeme pomerančovou kůru, přiložíme kuřecí stehna, osolíme opepříme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až bude kůže na stehnech zlatavá a křupavá.
- Upečená stehna podáváme s plátky oloupaného červeného pomeranče.