Vinná klobása netradičně
Ingredience
Brambory |
6 ks |
Cibule |
2 ks |
Jablka |
1 ks |
Klobása vinná |
600 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 ml |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do pekáče rozložíme na dno slaninu. Nastrouháme oloupané syrové brambory. Osolíme a poklademe kolečky cibule.
- Přidáme nakrájené jablko na plátky, na ně dáme kyselé zelí a nahoru vinnou klobásu.
- Celé jídlo polijeme světlým pivem.
- Dáme péct na 35 minut při 170 stupních, dokud klobása nezčervená.