Tiramisu podávané s makronkami

Ingredience


Cukr krupice 40 g
Káva Espresso 6 cl
Koňak 4 cl
Likér mandlový - Amaretto 4 cl
Makronky 16 ks
Mascarpone 250 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do 4 formiček na nákyp rozdělíme 8 makronek. Do misky vlijeme espresso, přidáme koňak. Dvěma třetinami směsi espressa s koňakem pokapeme makronky.
  2. Kovovou misku vložíme do hrnce s vodní lázní a vlijeme do ní žloutky, přidáme mandlový likér a cukr a ušleháme ze všeho ve vodní lázni pěnu.
  3. V misce si rozšleháme sýr mascarpone a vmícháme do něj pěnu připravenou ve vodní lázni. Vzniklý krém pak rozdělíme do jednotlivých formiček na mascarpone. Pak ještě do každé formičky přidáme dvě makronky pokapané zbytkem směsi espressa s koňakem. Přikryjeme průsvitnou fólií a vložíme do chladničky, kde ponecháme 4 hodiny chladit. Pak podáváme.