Tiramisu podávané s makronkami
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Káva Espresso |
6 cl |
Koňak |
4 cl |
Likér mandlový - Amaretto |
4 cl |
Makronky |
16 ks |
Mascarpone |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do 4 formiček na nákyp rozdělíme 8 makronek. Do misky vlijeme espresso, přidáme koňak. Dvěma třetinami směsi espressa s koňakem pokapeme makronky.
- Kovovou misku vložíme do hrnce s vodní lázní a vlijeme do ní žloutky, přidáme mandlový likér a cukr a ušleháme ze všeho ve vodní lázni pěnu.
- V misce si rozšleháme sýr mascarpone a vmícháme do něj pěnu připravenou ve vodní lázni. Vzniklý krém pak rozdělíme do jednotlivých formiček na mascarpone. Pak ještě do každé formičky přidáme dvě makronky pokapané zbytkem směsi espressa s koňakem. Přikryjeme průsvitnou fólií a vložíme do chladničky, kde ponecháme 4 hodiny chladit. Pak podáváme.