Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Káva Espresso |
200 ml |
Likér mandlový - Amaretto |
6 cl |
Mascarpone |
500 g |
Piškoty cukrářské |
150 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
Čokoláda hořká |
50 g |
Kakao |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Větší formu vyložíme 75 g piškotů. Do horkého čerstvého espressa přilijeme mandlový likér a necháme vychladnout. Zakapeme piškoty polovinou celkového množství espressa s likérem.
- Do hrnce vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku. V ní ve vodní lázni ušleháme krém ze žloutků, cukru a kakaa, dokud se cukr a kako úplně nerozpustí. Postupně po lžících vmícháváme rozšlehaný sýr mascarpone.
- Na piškoty navrstvíme polovinu krému se sýrem mascarpone a uhladíme. Poskládáme na uhlazenou vrstvu zbytek piškotů a pokapeme zbylým espressem s likérem a navrstvíme zbytek krému. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
- Než budeme moučník podávat, posypeme ho moučkovým cukrem a nastrouhanou hořkou čokoládou.