Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kakao 2 polévková lžíce
Káva Espresso 200 ml
Likér mandlový - Amaretto 6 cl
Mascarpone 500 g
Piškoty cukrářské 150 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
Čokoláda hořká 50 g
Kakao 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Větší formu vyložíme 75 g piškotů. Do horkého čerstvého espressa přilijeme mandlový likér a necháme vychladnout. Zakapeme piškoty polovinou celkového množství espressa s likérem.
  2. Do hrnce vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku. V ní ve vodní lázni ušleháme krém ze žloutků, cukru a kakaa, dokud se cukr a kako úplně nerozpustí. Postupně po lžících vmícháváme rozšlehaný sýr mascarpone.
  3. Na piškoty navrstvíme polovinu krému se sýrem mascarpone a uhladíme. Poskládáme na uhlazenou vrstvu zbytek piškotů a pokapeme zbylým espressem s likérem a navrstvíme zbytek krému. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
  4. Než budeme moučník podávat, posypeme ho moučkovým cukrem a nastrouhanou hořkou čokoládou.