Vepřové plátky se švestkami

Ingredience


Hřebíček 1 g
Muškátový květ 1 g
Olej olivový extra panenský 25 g
Pepř bílý 1 g
Pepř červený celý 1 g
Skořice mletá 3 g
Sůl 6 g
Švestky 500 g
Vepřová kýta 400 g
Zázvor mletý 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, čerstvé švestky vypeckujeme a rozčtvrtíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Přisypeme švestky, mletý bílý pepř, mletý muškát, zázvor, skořici, celý červený pepř, hřebíček, zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme doměkka.
  2. Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vydušenou švestkovou šťávou.