Vepřové plátky se švestkami
Ingredience
Hřebíček |
1 g |
Muškátový květ |
1 g |
Olej olivový extra panenský |
25 g |
Pepř bílý |
1 g |
Pepř červený celý |
1 g |
Skořice mletá |
3 g |
Sůl |
6 g |
Švestky |
500 g |
Vepřová kýta |
400 g |
Zázvor mletý |
2 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, čerstvé švestky vypeckujeme a rozčtvrtíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Přisypeme švestky, mletý bílý pepř, mletý muškát, zázvor, skořici, celý červený pepř, hřebíček, zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme doměkka.
- Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vydušenou švestkovou šťávou.