Křepelky na medu

Ingredience


Citrony 120 g
Křepelka 500 g
Med včelí 30 g
Ocet jablečný 30 ml
Pepř černý celý 8 g
Tymián čerstvý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchané a očištěné křepelky omyjeme, osušíme, lístky tymiánu posekáme najemno, nasypeme do misky, přidáme med, ocet, rozmícháme a touto směsí potřeme křepelky po celé ploše. Jeden citron nakrájíme na plátky, druhý citron na kostičky. Břišní dutiny obou křepelek rovnoměrně naplníme kostičkami citronu, křepelky vložíme do pekáčku, poklademe plátky citronu, přidáme celý pepř, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud křepelky nezezlátnou.
  2. Upečené křepelky rozdělíme na talíře a podáváme.