Křepelky na medu
Ingredience
Citrony |
120 g |
Křepelka |
500 g |
Med včelí |
30 g |
Ocet jablečný |
30 ml |
Pepř černý celý |
8 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vykuchané a očištěné křepelky omyjeme, osušíme, lístky tymiánu posekáme najemno, nasypeme do misky, přidáme med, ocet, rozmícháme a touto směsí potřeme křepelky po celé ploše. Jeden citron nakrájíme na plátky, druhý citron na kostičky. Břišní dutiny obou křepelek rovnoměrně naplníme kostičkami citronu, křepelky vložíme do pekáčku, poklademe plátky citronu, přidáme celý pepř, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud křepelky nezezlátnou.
- Upečené křepelky rozdělíme na talíře a podáváme.