Hovězí mleté maso s koriandrem

Hovězí mleté maso s koriandrem - obrázek

Ingredience


Bazalka 10 g
Chilli omáčka 5 ml
Hovězí maso mleté 300 g
Koriandr čerstvý 40 g
Olej olivový extra panenský 25 g
Omáčka sójová 5 ml
Pepř černý celý 5 g
Šalotka 80 g
Sůl 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lístky koriandru posekáme najemno, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky bazalky otrháme a také posekáme. Do misky vložíme mleté maso, přidáme dvě třetiny koriandru, olej, bazalku, šalotku, špetku soli, celý pepř a vymícháme masové těsto.
  2. Na suchou pánev nasypeme hrubozrnnou sůl, necháme rozpustit, z masa vytvarujeme 4 biftečky, které v pánvi na soli osmažíme z obou stran dozlatova.
  3. Maso po dvou kusech upravíme na talíře, zakápneme sójovou omáčkou, chilli omáčkou, posypeme zbytkem koriandru a podáváme.