Tuňák pečený se sezamem
Ingredience
Med včelí |
15 g |
Olej olivový extra panenský |
25 g |
Olej sezamový |
25 g |
Omáčka sójová |
5 ml |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Sezam - semena |
40 g |
Tuňák obecný |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do misky nalijeme olej, med, přisypeme mletou papriku, sezamová semínka a dobře rozmícháme. Touto směsí potřeme filety z tuňáka z obou stran, každý zvlášť položíme na alobal, zabalíme jako závitek, vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 5 minut. Po rozbalení by měl mít tuňák křupavou kůrku.
- Porce tuňáka upravíme na talíře, pokapeme sójovou omáčkou a podáváme.