Celozrnné špagety s bylinkovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Estragon |
5 g |
Kapary |
50 g |
Okurky nakládané |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
25 g |
Oříšky piniové |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Roketa |
150 g |
Sardelová pasta |
20 g |
Špagety, Makarony celozrnné |
200 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Do mixéru nasypeme natrhané listy rokety, lístky estragonu, oříšky, kapary, kyselou okurku, česnek, sůl, pepř, přidáme sardelovou pastu, zakápneme olejem a rozmixujeme dohladka. Špagety upravíme na talíře do tvaru věnce, doprostřed naneseme zelenou omáčku a podáváme.