Celozrnné špagety s bylinkovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Estragon 5 g
Kapary 50 g
Okurky nakládané 30 g
Olej olivový extra panenský 25 g
Oříšky piniové 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Roketa 150 g
Sardelová pasta 20 g
Špagety, Makarony celozrnné 200 g
Sůl 10 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Do mixéru nasypeme natrhané listy rokety, lístky estragonu, oříšky, kapary, kyselou okurku, česnek, sůl, pepř, přidáme sardelovou pastu, zakápneme olejem a rozmixujeme dohladka. Špagety upravíme na talíře do tvaru věnce, doprostřed naneseme zelenou omáčku a podáváme.