Bobulový salát z jahod, malin, borůvek a rybízu
Ingredience
Borůvky |
150 g |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
150 g |
Maliny |
150 g |
Pomeranče |
1 ks |
Rybíz červený |
150 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Pomeranče |
0.5 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno portské |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme jahody, a pokud jsou větší, rozpůlíme je. Omyjeme maliny, borůvky a rybíz. Rybíz zbavíme stopek. V misce smícháme všechno ovoce dohromady.
- Do misky vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. V ní rozmícháme cukr, dokud se nerozpustí. Vzniklou šťávou zakapeme ovoce.
- Do hrnku vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku a do ní vlijeme žloutky, víno a přidáme cukr. Vyšleháme ve vodní lázni hladký krém, kterým přelijeme salát. Necháme salát 4 hodiny v chladničce vychladit. Před podáváním salát posypeme nastrouhanou kůrou z poloviny pomeranče.