Bobulový salát z jahod, malin, borůvek a rybízu

Ingredience


Borůvky 150 g
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Jahody zahradní 150 g
Maliny 150 g
Pomeranče 1 ks
Rybíz červený 150 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Pomeranče 0.5 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno portské 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme jahody, a pokud jsou větší, rozpůlíme je. Omyjeme maliny, borůvky a rybíz. Rybíz zbavíme stopek. V misce smícháme všechno ovoce dohromady.
  2. Do misky vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. V ní rozmícháme cukr, dokud se nerozpustí. Vzniklou šťávou zakapeme ovoce.
  3. Do hrnku vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku a do ní vlijeme žloutky, víno a přidáme cukr. Vyšleháme ve vodní lázni hladký krém, kterým přelijeme salát. Necháme salát 4 hodiny v chladničce vychladit. Před podáváním salát posypeme nastrouhanou kůrou z poloviny pomeranče.