Konfitované zadní hovězí se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 300 g
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 10 stroužek
Cibule 3 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 5 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 polévková lžíce
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 80 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zadní hovězí maso - tabulovou špičku - omyjeme, osušíme a odblaníme. Ale necháme tučnou část okraje, tu neodstraníme. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a řapíkatý celer. Slaninu nakrájíme na proužky a zeleninu na tenké hranolky. Maso pomocí špikovací jehly prošpikujeme 1/2 pokrájené zeleniny a slaninou. Celý špalíček masa osolíme a hustě posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
  2. V hrnci si ohřejeme olivový olej na vyšší teplotu. Maso vložíme do oleje, přidáme omytý a osušený tymián a očištěné stroužky česneku. Přidáme ještě bobkový list, nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli a zbylou zeleninu. Maso budeme konfitovat (vařit) dlouhou dobu, asi 3-4 hodiny při nízké teplotě 80°C.
  3. Měkké, hotové maso vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce. Nakrájíme ho na plátky a servírujeme.