Konfitované zadní hovězí se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
300 g |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
10 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
5 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zadní hovězí maso - tabulovou špičku - omyjeme, osušíme a odblaníme. Ale necháme tučnou část okraje, tu neodstraníme. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a řapíkatý celer. Slaninu nakrájíme na proužky a zeleninu na tenké hranolky. Maso pomocí špikovací jehly prošpikujeme 1/2 pokrájené zeleniny a slaninou. Celý špalíček masa osolíme a hustě posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
- V hrnci si ohřejeme olivový olej na vyšší teplotu. Maso vložíme do oleje, přidáme omytý a osušený tymián a očištěné stroužky česneku. Přidáme ještě bobkový list, nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli a zbylou zeleninu. Maso budeme konfitovat (vařit) dlouhou dobu, asi 3-4 hodiny při nízké teplotě 80°C.
- Měkké, hotové maso vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce. Nakrájíme ho na plátky a servírujeme.