Červené zelí s kaštany

Ingredience


Jablka 100 g
Med včelí 15 g
Ocet vinný 15 ml
Olej olivový extra panenský 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 5 g
Vodní kaštany v nálevu 150 g
Zelí červené - sterilizované 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakládané zelí scedíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Nakládané kaštany scedíme a rozpůlíme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme zelí, orestujeme, přisypeme kaštany s jablky a podusíme 5 minut. Zakapeme octem, osladíme medem, podle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, prohřejeme a odstavíme.
  2. Zelí s kaštany rozdělíme na talíře a podáváme.