Červené zelí s kaštany
Ingredience
Jablka |
100 g |
Med včelí |
15 g |
Ocet vinný |
15 ml |
Olej olivový extra panenský |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
5 g |
Vodní kaštany v nálevu |
150 g |
Zelí červené - sterilizované |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nakládané zelí scedíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Nakládané kaštany scedíme a rozpůlíme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme zelí, orestujeme, přisypeme kaštany s jablky a podusíme 5 minut. Zakapeme octem, osladíme medem, podle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, prohřejeme a odstavíme.
- Zelí s kaštany rozdělíme na talíře a podáváme.