Dýňové řezy
Ingredience
Cukr moučkový |
30 g |
Cukr vanilka |
15 g |
Dýně |
500 g |
Dýňová semínka |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Muškátový květ |
8 g |
Skořice mletá |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
700 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Dýni nasypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a 10 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat.
- Do misky nasypeme dýni, vidličkou rozmačkáme, přisypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, mletý muškát, skořici, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Formu na dorty vysteleme papírem na pečení, naplníme těstem, posypeme dýňovými semínky, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut.
- Těsto necháme vychladnout, nakrájíme na řezy, upravíme na servírovací tác a podáváme.