Jelítka se švestkovou omáčkou
Ingredience
Jelítka domácí žemlová |
320 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
150 g |
Sůl |
5 g |
Švestky |
200 g |
Tabasco |
5 ml |
Voda pitná |
40 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jelítka vložíme do mikrovlnné trouby a ohříváme asi 2 minuty, jen aby se prohřála. Do mixéru nasypeme vypeckované švestky, zakápneme tabascem, osolíme, opepříme, přilijeme tři lžíce vody a rozmixujeme dohladka.
- Na každý talířek položíme list salátu, potřeme švestkovou omáčkou, navrch položíme teplá jelítka nakrájená na kolečka a podáváme jako předkrm.