Kaštanový chléb se lněným semínkem
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Droždí sušené |
10 g |
Lněné semínko |
40 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko plnotučné |
50 ml |
Mouka chlebová |
300 g |
Mouka z jedlých kaštanů |
100 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
230 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme chlebovou a kaštanovou mouku, cukr, sůl, zalijeme vodou, mlékem, rozpuštěným máslem a nakonec přidáme sušené droždí. Prohněteme a dáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme na program „francouzský chléb“, po zaznění signálu přidáme lněné semínko a necháme péct.