Pórkový salát s jablky
Ingredience
Citronová šťáva |
3 ml |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
400 g |
Jogurt bílý |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Ořechy vlašské |
70 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
Pórek |
800 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na přípravu tohoto salátu použijeme jen bílou část pórku, kterou očistíme, důkladně omyjeme a osušíme. Následně pórek nakrájíme na kolečka a dáme do misky. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenké plátky, anebo kostičky. Vložíme je také do misky k pórku, pokapeme ihned citrónovou šťávou a promícháme. Přimícháme nahrubo nasekané ořechy.
- Smetanu s jogurtem dochutíme solí, pepřem, cukrem, olejem a dobře promícháme. Vychladlý salát rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme tenkým pomerančovým plátkem a podáváme.