Pórkový salát s jablky

Ingredience


Citronová šťáva 3 ml
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Jablka 400 g
Jogurt bílý 100 g
Olej olivový extra panenský 50 ml
Ořechy vlašské 70 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pomeranče 1 ks
Pórek 800 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na přípravu tohoto salátu použijeme jen bílou část pórku, kterou očistíme, důkladně omyjeme a osušíme. Následně pórek nakrájíme na kolečka a dáme do misky. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenké plátky, anebo kostičky. Vložíme je také do misky k pórku, pokapeme ihned citrónovou šťávou a promícháme. Přimícháme nahrubo nasekané ořechy.
  2. Smetanu s jogurtem dochutíme solí, pepřem, cukrem, olejem a dobře promícháme. Vychladlý salát rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme tenkým pomerančovým plátkem a podáváme.