Pórkový salát s masem a česnekem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 3 ml
Hořčice 1 polévková lžíce
Jablka 300 g
Jogurt bílý 250 g
Kuřecí prsa 500 g
Mrkev kořen 200 g
Olej slunečnicový 60 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 3 špetka
Voda pitná 1 l
Pórek 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, které doměkka osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Měkká prsíčka dochutíme špetkou soli, pepřem, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a necháme vychladnout. Bílou část pórku očistíme, opereme, osušíme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme 3–4 minuty, scedíme v sítku, necháme okapat a vychladnout. Pórek dáme do misky, přidáme vychladlé maso a jadřinců zbavená a nakrájená jablka, která pokapeme citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme očištěnou a nastrouhanou mrkev. Všechny suroviny promícháme.
  2. Ze smetany, hořčice, jogurtu, zbylé soli a pepře důkladným rozkvedláním připravíme zálivku. Zálivkou zalijeme zeleninu v misce a ještě jednou promícháme. V lednici necháme 30 minut odležet.
  3. Rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.