Pórkový salát s masem a česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
3 ml |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
300 g |
Jogurt bílý |
250 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Olej slunečnicový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
1 l |
Pórek |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, které doměkka osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Měkká prsíčka dochutíme špetkou soli, pepřem, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a necháme vychladnout. Bílou část pórku očistíme, opereme, osušíme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme 3–4 minuty, scedíme v sítku, necháme okapat a vychladnout. Pórek dáme do misky, přidáme vychladlé maso a jadřinců zbavená a nakrájená jablka, která pokapeme citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme očištěnou a nastrouhanou mrkev. Všechny suroviny promícháme.
- Ze smetany, hořčice, jogurtu, zbylé soli a pepře důkladným rozkvedláním připravíme zálivku. Zálivkou zalijeme zeleninu v misce a ještě jednou promícháme. V lednici necháme 30 minut odležet.
- Rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.