Krém mražený s kandovaným ovocem
Ingredience
Cukr moučkový |
40 g |
Kandovaná pomerančová kůra |
50 g |
Kandované ovoce |
20 g |
Likér pomerančový |
2 cl |
Pistácie |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ušleháme smetanu do tuha.
- Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu.
- Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na kostičky a zalijeme pomerančovým likérem. Necháme 15 minut marinovat. Nasekáme pistácie a smícháme s kostičkami kandované pomerančové kůry. Vmícháme do základní krémové hmoty.
- Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme kandovaným ovocem.