Krém mražený s kandovaným ovocem

Ingredience


Cukr moučkový 40 g
Kandovaná pomerančová kůra 50 g
Kandované ovoce 20 g
Likér pomerančový 2 cl
Pistácie 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme smetanu do tuha.
  2. Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu.
  3. Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na kostičky a zalijeme pomerančovým likérem. Necháme 15 minut marinovat. Nasekáme pistácie a smícháme s kostičkami kandované pomerančové kůry. Vmícháme do základní krémové hmoty.
  4. Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme kandovaným ovocem.