Hrášková polévka s tyčinkami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 30 g
Hrášek 400 g
Kmín celý 8 g
Listové těsto 150 g
Masox 1 ks
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 30 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 10 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého nařežeme nožem slabé tyčinky. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme tyčinky z listového těsta, potřeme bílkem, posypeme celým kmínem, hrubozrnnou solí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny dozlatova.
  2. Mladý hrášek nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme kousek cibule, kostku masoxu, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Hrášek s cibulí scedíme, dáme do mixéru, přilijeme smetanu, 300 ml vývaru z hrášku, přisypeme petrželku, česnek a rozmixujeme dohladka.
  3. Polévku nalijeme do misek a podáváme s upečenými tyčinkami.