Hrášková polévka s tyčinkami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
30 g |
Hrášek |
400 g |
Kmín celý |
8 g |
Listové těsto |
150 g |
Masox |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
30 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
10 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého nařežeme nožem slabé tyčinky. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme tyčinky z listového těsta, potřeme bílkem, posypeme celým kmínem, hrubozrnnou solí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny dozlatova.
- Mladý hrášek nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme kousek cibule, kostku masoxu, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Hrášek s cibulí scedíme, dáme do mixéru, přilijeme smetanu, 300 ml vývaru z hrášku, přisypeme petrželku, česnek a rozmixujeme dohladka.
- Polévku nalijeme do misek a podáváme s upečenými tyčinkami.