Sorbet z jablek

Ingredience


Calvados 4 cl
Citrony 1 ks
Cukr krupice 120 g
Jablka 800 g
Šťáva jablečná 100% 125 ml
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup.
  2. Oloupeme jablka, odstraníme jádřince, pokrájíme na drobné kousky a vložíme do sirupu, ve kterém je rozvaříme. Rozvařená jablka prolisujeme přes síto, přidáme jablečnou šťávu a promícháme.
  3. Ušleháme sníh z bílků, vmícháme ho do vzniklé hmoty, potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.
  4. Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit, lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme. Můžeme také vkládat do vydlabaných jablečných půlek.