Sorbet z jablek
Ingredience
Calvados |
4 cl |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
120 g |
Jablka |
800 g |
Šťáva jablečná 100% |
125 ml |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup.
- Oloupeme jablka, odstraníme jádřince, pokrájíme na drobné kousky a vložíme do sirupu, ve kterém je rozvaříme. Rozvařená jablka prolisujeme přes síto, přidáme jablečnou šťávu a promícháme.
- Ušleháme sníh z bílků, vmícháme ho do vzniklé hmoty, potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.
- Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit, lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme. Můžeme také vkládat do vydlabaných jablečných půlek.