Hovězí tyčinky v Pita chlebu
Ingredience
Chléb Pita |
160 g |
Hovězí maso mleté |
400 g |
Máta |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
25 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
10 g |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a vytvarujeme podlouhlé slabší tyčinky.
- V pánvi rozehřejeme olej, vložíme masové tyčinky a osmažíme ze všech stran do zlatova.
- Pita chléb nožem rozřízneme, vložíme do vyhřáté trouby a zhruba 5 minut nasucho pečeme. Chléb rozevřeme, naplníme masovými tyčinkami a zalijeme ochucenou smetanou, do které jsme přimíchali sůl, pepř, posekanou pažitku a lístky máty.
- Podáváme jako teplou večeři.