Hovězí tyčinky v Pita chlebu

Ingredience


Chléb Pita 160 g
Hovězí maso mleté 400 g
Máta 20 g
Olej olivový extra panenský 25 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 10 g
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a vytvarujeme podlouhlé slabší tyčinky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme masové tyčinky a osmažíme ze všech stran do zlatova.
  3. Pita chléb nožem rozřízneme, vložíme do vyhřáté trouby a zhruba 5 minut nasucho pečeme. Chléb rozevřeme, naplníme masovými tyčinkami a zalijeme ochucenou smetanou, do které jsme přimíchali sůl, pepř, posekanou pažitku a lístky máty.
  4. Podáváme jako teplou večeři.