Hovězí carpaccio s mandlemi
Ingredience
Hovězí svíčková |
400 g |
Mandle plátky |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rukola |
40 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso nakrájíme na opravdu velmi tenké plátky. Maso použijeme buď ze svíčkové nebo ze zadní kýty mladých býčků, plátky úhledně vyskládáme na servírovací talíř, osolíme, pokapeme olejem a posypeme strouhaným Parmezánem. V pánvi na sucho opražíme plátky mandlí, ještě teplé nasypeme na maso.
- Nakonec pokrm opepříme čerstvě umletým pepřem z mlýnku a podáváme s natrhanými listy rukoly.