Rajčata plněná hlemýždím masem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hlemýždi v nálevu |
500 g |
Olej olivový |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
40 g |
Rajčata |
600 g |
Strouhanka |
180 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlemýždí maso vyklopíme do misky i s nálevem, přisypeme prolisovaný česnek, posekanou petrželku, osolíme, opepříme podle chuti, přidáme vejce, strouhanku a důkladně promícháme. Rajčata v jedné třetině seřízneme, lžičkou vydlabeme, naplníme hlemýždí směsí a přiklopíme seříznutým dílem. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme do něj plněná rajčata, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
- Rajčata upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.