Rajčata plněná hlemýždím masem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hlemýždi v nálevu 500 g
Olej olivový 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 40 g
Rajčata 600 g
Strouhanka 180 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlemýždí maso vyklopíme do misky i s nálevem, přisypeme prolisovaný česnek, posekanou petrželku, osolíme, opepříme podle chuti, přidáme vejce, strouhanku a důkladně promícháme. Rajčata v jedné třetině seřízneme, lžičkou vydlabeme, naplníme hlemýždí směsí a přiklopíme seříznutým dílem. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme do něj plněná rajčata, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
  2. Rajčata upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.