Zapečené hříbky s cibulí, vejci a smetanou

Ingredience


Česnek 30 g
Cibule 30 g
Hříbky čerstvé 450 g
Máslo čerstvé 25 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 40 g
Smetana 12% (konzumní) 250 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme máslo, hříbky, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, dokud se všechna tekutina neodpaří. Obsah pánve nasypeme do pekáčku, posypeme petrželkou, přilijeme smetanu, přidáme rozkvedlaná vejce, sůl, pepř, promícháme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.
  2. Pokrm naporcujeme a ještě teplý podáváme.