Zapečené hříbky s cibulí, vejci a smetanou
Ingredience
Česnek |
30 g |
Cibule |
30 g |
Hříbky čerstvé |
450 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme máslo, hříbky, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, dokud se všechna tekutina neodpaří. Obsah pánve nasypeme do pekáčku, posypeme petrželkou, přilijeme smetanu, přidáme rozkvedlaná vejce, sůl, pepř, promícháme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.
- Pokrm naporcujeme a ještě teplý podáváme.