Zelný salát s červenou řepou a majonézou
Ingredience
Červená řepa |
200 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
300 g |
Olej olivový |
70 ml |
Olivy zelené |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Pomerančová šťáva |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
600 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zeli očistíme, nakrouháme a dáme do misky. Posypeme solí, pokapeme olejem a pomerančovou šťávou. Nakládanou červenou řepu scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky k zelí, přimícháme nahrubo nasekané ořechy.
- Jogurt smícháme s hořčici, pepřem, zalijeme připravené suroviny v misce. Vše promícháme, misku se salátem dáme do lednice na 30 minut odležet.
- Salát porcujeme podle porci na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí, vypeckovanými olivami a podáváme.