Zelný salát s červenou řepou a majonézou

Ingredience


Červená řepa 200 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Jogurt bílý 300 g
Olej olivový 70 ml
Olivy zelené 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 20 g
Pomerančová šťáva 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeli očistíme, nakrouháme a dáme do misky. Posypeme solí, pokapeme olejem a pomerančovou šťávou. Nakládanou červenou řepu scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky k zelí, přimícháme nahrubo nasekané ořechy.
  2. Jogurt smícháme s hořčici, pepřem, zalijeme připravené suroviny v misce. Vše promícháme, misku se salátem dáme do lednice na 30 minut odležet.
  3. Salát porcujeme podle porci na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí, vypeckovanými olivami a podáváme.