Houby zapečené se sýrem a vejci
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, povaříme, vmícháme polovinu strouhaného sýru, sůl, pepř a petrželku.
- Na ohnivzdorné misce podusíme na másle houby, dáme na ně rozpůlená vejce uvařená natvrdo, osolíme a zalijeme omáčkou se sýrem. Posypeme zbylým sýrem a zapečeme.
- Podáváme s bramborami.