Houby zapečené se sýrem a vejci

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, povaříme, vmícháme polovinu strouhaného sýru, sůl, pepř a petrželku.
  2. Na ohnivzdorné misce podusíme na másle houby, dáme na ně rozpůlená vejce uvařená natvrdo, osolíme a zalijeme omáčkou se sýrem. Posypeme zbylým sýrem a zapečeme.
  3. Podáváme s bramborami.