Zelný salát s křenem a medem

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Jogurt bílý 300 g
Kmín mletý 1 špetka
Křen 30 g
Med včelí 6 polévková lžíce
Mrkev kořen 200 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej olivový 70 ml
Ořechy vlašské 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté zelí drobně nasekáme, vložíme do misky, polijeme olejem, posypeme mletým kmínem a solí. Přidáme oloupanou, také drobně nakrájenou cibuli, dobře promícháme, necháme 30 minut odpočívat. Očištěnou a omytou mrkev i celer nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do misky se surovinami.
  2. Jogurt smícháme s jemně nastrouhaným křenem, dochutíme octem, zalijeme salát. Opět všechny suroviny promícháme.
  3. Salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nahrubo nasekanými ořechy, které pokapeme lžící teplého medu a podáváme.