Zelný salát s křenem a medem
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Jogurt bílý |
300 g |
Kmín mletý |
1 špetka |
Křen |
30 g |
Med včelí |
6 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
200 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
70 ml |
Ořechy vlašské |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné a omyté zelí drobně nasekáme, vložíme do misky, polijeme olejem, posypeme mletým kmínem a solí. Přidáme oloupanou, také drobně nakrájenou cibuli, dobře promícháme, necháme 30 minut odpočívat. Očištěnou a omytou mrkev i celer nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do misky se surovinami.
- Jogurt smícháme s jemně nastrouhaným křenem, dochutíme octem, zalijeme salát. Opět všechny suroviny promícháme.
- Salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nahrubo nasekanými ořechy, které pokapeme lžící teplého medu a podáváme.