Jahodové sendviče
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Cukr vanilka |
40 g |
Jahody zahradní |
250 g |
Listové těsto |
250 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 g |
Želé rybízové |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme plát listového těsta, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut dozlatova. Plech vyjmeme z trouby, těsto nařežeme na 8 stejných obdélníků a necháme vychladnout. Do misky nasypeme pokrájené jahody, přidáme rybízové želé, zakápneme citronovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Do smetany nasypeme vanilkový cukr a vyšleháme.
- Čtyři obdélníky těsta pomažeme jahodovou směsí, na ní naneseme vrstvu vanilkové šlehačky, přiklopíme zbylými obdélníky těsta, trochu přimáčkneme, sendviče rozdělíme na dezertní talířky a podáváme.