Jahodové sendviče

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Cukr vanilka 40 g
Jahody zahradní 250 g
Listové těsto 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 g
Želé rybízové 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme plát listového těsta, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut dozlatova. Plech vyjmeme z trouby, těsto nařežeme na 8 stejných obdélníků a necháme vychladnout. Do misky nasypeme pokrájené jahody, přidáme rybízové želé, zakápneme citronovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Do smetany nasypeme vanilkový cukr a vyšleháme.
  2. Čtyři obdélníky těsta pomažeme jahodovou směsí, na ní naneseme vrstvu vanilkové šlehačky, přiklopíme zbylými obdélníky těsta, trochu přimáčkneme, sendviče rozdělíme na dezertní talířky a podáváme.