Zelný salát s červenou cibuli

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule červená 2 ks
Citrony 1 ks
Křen 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 20 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávkové zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké pásky, dáme do misky. Oloupanou červenou cibuli drobně nakrájíme, přidáme k zelí. Slaninu nakrájíme na malé kostky, které na suché pánvi osmažíme na křupavé škvarky. Ještě teplými škvarky i s omastkem zalijeme zelí a cibuli. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným křenem a dobře promícháme. Nakonec do salátu přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a ještě jednou zamícháme.
  2. Salát podáváme na jednotlivých talířích. Ozdobíme čtvrtkou citronu, nasekanou petrželovou natí a podáváme.