Zelný salát s červenou cibuli
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule červená |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Křen |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlávkové zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké pásky, dáme do misky. Oloupanou červenou cibuli drobně nakrájíme, přidáme k zelí. Slaninu nakrájíme na malé kostky, které na suché pánvi osmažíme na křupavé škvarky. Ještě teplými škvarky i s omastkem zalijeme zelí a cibuli. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným křenem a dobře promícháme. Nakonec do salátu přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a ještě jednou zamícháme.
- Salát podáváme na jednotlivých talířích. Ozdobíme čtvrtkou citronu, nasekanou petrželovou natí a podáváme.