Palačinky s pomerančovou náplní
Ingredience
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Minerální voda perlivá |
100 ml |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr kostkový |
12 ks |
Likér pomerančový |
4 cl |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pomeranče |
3 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.
- Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.
- Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby.
- Oloupeme chemicky neošetřené pomeranče. V misce utřeme kostky cukru s pomerančovou kůrou, dokud se nezbarví dožluta.
- Ze dvou pomerančů vylisujeme šťávu. Zbylý rozdělíme na dílky.
- Na pánev vložíme máslo, necháme rozpustit a přidáme kostky cukru. Necháme cukr zkaramelizovat, potom přilijeme likér a pomerančovou šťávu. Povaříme sirup.
- Teplé palačinky namáčíme v pomerančovém sirupu a podáváme ozdobený dílky pomeranče.