Palačinky s pomerančovou náplní

Ingredience


Cukr vanilka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Minerální voda perlivá 100 ml
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Cukr kostkový 12 ks
Likér pomerančový 4 cl
Máslo čerstvé 30 g
Pomeranče 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.
  2. Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.
  3. Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby.
  4. Oloupeme chemicky neošetřené pomeranče. V misce utřeme kostky cukru s pomerančovou kůrou, dokud se nezbarví dožluta.
  5. Ze dvou pomerančů vylisujeme šťávu. Zbylý rozdělíme na dílky.
  6. Na pánev vložíme máslo, necháme rozpustit a přidáme kostky cukru. Necháme cukr zkaramelizovat, potom přilijeme likér a pomerančovou šťávu. Povaříme sirup.
  7. Teplé palačinky namáčíme v pomerančovém sirupu a podáváme ozdobený dílky pomeranče.