Zelný salát se sušeným ovocem
Ingredience
Citronová šťáva |
3 ml |
Datle |
200 g |
Mandle |
200 g |
Olej olivový |
70 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozinky tmavé |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky |
200 g |
Zelí hlávkové bílé |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hlávkové zelí očistíme, jemně nakrouháme, dáme do misky. Přidáme nakrájené hrozinky, vypeckované švestky a datle. Vše pokapeme olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Misku se salátem necháme odležet nejméně 60 minut.
- Nasekané, solené mandle opražíme v suché pánvi a vmícháme je do salátu.
- Salát rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.