Zelný salát se sušeným ovocem

Ingredience


Citronová šťáva 3 ml
Datle 200 g
Mandle 200 g
Olej olivový 70 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozinky tmavé 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Švestky 200 g
Zelí hlávkové bílé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávkové zelí očistíme, jemně nakrouháme, dáme do misky. Přidáme nakrájené hrozinky, vypeckované švestky a datle. Vše pokapeme olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Misku se salátem necháme odležet nejméně 60 minut.
  2. Nasekané, solené mandle opražíme v suché pánvi a vmícháme je do salátu.
  3. Salát rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.