Pilaf s hrozinkami a játry
Ingredience
Cibulka jarní |
90 g |
Hrozinky |
90 g |
Játra kuřecí |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Máta |
10 g |
Olej olivový |
15 ml |
Oříšky piniové |
90 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra omyjeme a pokrájíme na menší kusy. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka. Petrželku a mátu opláchneme a nasekáme najemno.
- Olej rozpálíme a osmažíme na něm po dobu 5 minut játra. Přisypeme cibulku a smažíme další 2 minuty. Přimícháme rýži a vývar a přiklopené vaříme 15 minut. Poté vmícháme piniové oříšky, hrozinky, petrželku a mátu. Osolíme a opepříme.