Pilaf s hrozinkami a játry

Ingredience


Cibulka jarní 90 g
Hrozinky 90 g
Játra kuřecí 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Máta 10 g
Olej olivový 15 ml
Oříšky piniové 90 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra omyjeme a pokrájíme na menší kusy. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka. Petrželku a mátu opláchneme a nasekáme najemno.
  2. Olej rozpálíme a osmažíme na něm po dobu 5 minut játra. Přisypeme cibulku a smažíme další 2 minuty. Přimícháme rýži a vývar a přiklopené vaříme 15 minut. Poté vmícháme piniové oříšky, hrozinky, petrželku a mátu. Osolíme a opepříme.