Zeleninový pilaf s oříšky kešu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Cuketa 200 g
Koriandr čerstvý 10 g
Kurkuma 1 kávová lžička
Mrkev kořen 160 g
Olej olivový 30 ml
Ořechy Kešu 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže Basmati 250 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 380 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Mrkev a cuketu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oříšky opražíme nasucho a dáme stranou. Koriandr opláchneme a nasekáme nahrubo.
  2. Olej rozpálíme a osmažíme na něm po dobu 3 minut cibuli a česnek. Poté přimícháme kurkumu, skořici a rýži, zalijeme vývarem a přiklopené vaříme 15 minut. Přidáme mrkev a cuketu, osolíme a opepříme.
  3. Vyjmeme skořici a servírujeme posypané oříšky kešu a kousky koriandru.