Palačinky přelité sirupem z mučenky

Ingredience


Cukr vanilka 1 polévková lžíce
Lupínky kokosové 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Minerální voda perlivá 100 ml
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Cukr moučkový 40 g
Máslo čerstvé 20 g
Mučenka 4 ks
Mučenkový likér 4 cl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.
  2. Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme 50 g rozpuštěného másla a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.
  3. Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř a aby vydržely horké, vložíme je do trouby.
  4. Do mixéru vložíme dužninu z mučenek a rozmixujeme ji. Rozmixovanou dužninu prolisujeme sítem.
  5. Kokosové lupínky opražíme na suché pánvi.
  6. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme cukr. Necháme cukr zkaramelizovat. Přilijeme mučenkovou šťávu a svaříme ji na sirup. Přidáme likér, promícháme a povaříme.
  7. Namočíme palačinky v sirupu, přeložíme je na dvakrát a před podáváním posypeme opraženými kokosovými lupínky.