Palačinky přelité sirupem z mučenky
Ingredience
Cukr vanilka |
1 polévková lžíce |
Lupínky kokosové |
50 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Minerální voda perlivá |
100 ml |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr moučkový |
40 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mučenka |
4 ks |
Mučenkový likér |
4 cl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.
- Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme 50 g rozpuštěného másla a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.
- Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř a aby vydržely horké, vložíme je do trouby.
- Do mixéru vložíme dužninu z mučenek a rozmixujeme ji. Rozmixovanou dužninu prolisujeme sítem.
- Kokosové lupínky opražíme na suché pánvi.
- Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme cukr. Necháme cukr zkaramelizovat. Přilijeme mučenkovou šťávu a svaříme ji na sirup. Přidáme likér, promícháme a povaříme.
- Namočíme palačinky v sirupu, přeložíme je na dvakrát a před podáváním posypeme opraženými kokosovými lupínky.