Salát z červeného a bílého hlávkového zelí
Ingredience
Česnek |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Hořčice klasická |
20 g |
Smetana zakysaná15% |
200 g |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
Zelí hlávkové červené |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červené a bílé zelí očistíme, drobně nakrouháme do misky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
- Do misky dáme žloutky, utřeme s prolisovaným česnekem, hořčici. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Zálivkou zalijeme zeleninu, promícháme.
- V lednici necháme odležet 30 minut. Podáváme na jednotlivých talířích.