Salát z červeného a bílého hlávkového zelí

Ingredience


Česnek 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Cibule 1 ks
Hořčice klasická 20 g
Smetana zakysaná15% 200 g
Zelí hlávkové bílé 1 ks
Zelí hlávkové červené 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červené a bílé zelí očistíme, drobně nakrouháme do misky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
  2. Do misky dáme žloutky, utřeme s prolisovaným česnekem, hořčici. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Zálivkou zalijeme zeleninu, promícháme.
  3. V lednici necháme odležet 30 minut. Podáváme na jednotlivých talířích.