Rýžový salát s hrachovými klíčky
Ingredience
Celer řapíkatý |
60 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
90 g |
Hnědá rýže |
300 g |
Hrachové výhonky |
130 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
120 g |
Mrkev kořen |
70 g |
Olej sezamový |
30 ml |
Omáčka sójová |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
Zázvor celý |
6 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na struhadle. Mrkev, celer a cibulku očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Sójovou omáčku smícháme se sezamovým olejem, česnekem a zázvorem. Koriandr opláchneme a nasekáme nahrubo.
- Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě do změknutí, cca 15 minut. Poté slijeme a smícháme s mrkví, klíčky, celerem, kukuřicí, cibulkou a celerem. Přilijeme připravený dresink a dobře promícháme. Osolíme a opepříme. Servírujeme ozdobené koriandrem.